Общо 32 500 лв. ще получат 31 деца, пострадали при пътнотранспортни

...
Общо 32 500 лв. ще получат 31 деца, пострадали при пътнотранспортни
Коментари Харесай

Над 32 хил. лв ще получат 31 деца, пострадали при катастрофи

Общо 32 500 лева ще получат 31 деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, и техните фамилии, с цел да посрещнат потребността от лекуване и рехабилитация. Средствата са набрани посредством дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП. На свое съвещание на 1 юни – Международния ден на детето, Консултативният съвет на Фонда прегледа получените заявки за потърпевши през последните 6 месеца деца и дефинира паричната поддръжка за тях, оповестиха от БЧК.

Пътнотранспортният травматизъм е третата причина за гибел у нас, а за жалост най-невинните жертви на пътя са децата, които като участници в пътното придвижване влизат в разнообразни функции – на пешеходци, на водачи на колела и мотопеди, на пасажери в транспортните средства.

" Когато преди 18 години създадохме този фонд, искахме да помогнем освен финансово, само че и да дарим поддръжка и съпричастност в тези сложни моменти. Проблемът с пътнотранспортния травматизъм е извънредно обезпокоителен на фона на задълбочващата се демографска рецесия. Радвам се, че Червеният кръст дружно с донорите продължаваме да подкрепяме децата и техните фамилии в тези сложни за тях моменти “, съобщи учен Христо Григоров, ръководител на БЧК.

Националният дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП, два пъти в годината дава финансова помощ на нуждаещите се, а от основаването си през 2005 година доникъде на 2023 година е подкрепил над 1000 деца.

Всички членове на Консултативния съвет към Фонда се сплотиха към концепцията за осъществяване на разнообразни акции и начинания, посредством които да бъдат понижени случаите по пътищата в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР